Ads @ ACHIQUE

Thursday, March 31, 2011

Jom Mengundi


Assalamualaikum...

Lamanya ai tak bersiaran. Bukanlah sibuk bebenor, cuma tak baper rajin nak menghapdet. Siang kat opis. Balik malam, ai terus jer masuk opis kedua tuk tido....huhuhu....

Ai nak pomot and mintak tolong sket. Ada sorang rakan blogger masuk peraduan Duta Kecil C4. Akak ni tak mintak tolong pun tapi ai soka tengok anak dia. Uols tolong la vote si Ahmad Lutfi Ikram niyh.

Cepat tau. Sok da last nak vote....sampai 2 April jer. Mokcik lambat pomot...Sowi na Lutfi. Harap dapat tolong akak wife navy.

Ceta lanjut uols klik kat sini

Friday, March 04, 2011

Al Fatihah Buat Arwah Ustaz Md Zain

Al Fatihah untuk ayah member ai, Ustaz Md Zain yang meninggal dunia sebelum subuh hari Rabu (2 Mac 2011). Sesungguhnya Allah menyayanginya dan perginya sewaktu nak berwudhu' untuk solat subuh pagi tu.


Arwah sangat peramah, if ai dan kawan2 p, arwah akan entertain kami sekejap then baru biarkan kami bersembang dengan anak dia. Arwah ada 12 orang anak, and member ai si Hasanah tu anak no. 5 ke 6...dok ingat. Arwah jugak merupakan guru buat Makyah. Pernah mengajaq Makyah masa sekolah2 dulu.


DaripadaNYA kita datang dan kepadaNYA kita kembali

Thursday, March 03, 2011

Harga Diri

Assalamualaikum....


Harga diri merupakan sesuatu yang tak dapat dijual beli. Harga diri berbeda mengikut kemahuan tuan punya diri. Yang pentingnya kita mahu menjadi orang berguna supaya harga diri kita makin tinggi.


So if nak harga diri kita makin tinggi maka perjalanan dan implementasi ke arah itu perlu dilakukan. Pilih kita mahu harga diri itu makin tinggi di pandangan siapa? Kadang2 rakan sebaya memandang tinggi kepada kita tapi family kita tak merasa begitu. Kenapa? Kerana kita banyak memenuhi hajat rakan sebaya tapi kita lupa pada keluarga yang memerlukan jasa kita.


Contohnya: Rakan kita dalam kesempitan duit so kita pinjamkan duit kita kepadanya tapi kita plak pinjam duit daripada family sebab lepas bagi pinjam kat member, kita plak yang kesempitan duit. So harga diri kita makin 'up' depan kawan2 tapi makin 'down' dengan family.


So pilihan di tangan masing2. Kitalah apa yang kita pikirkan dan kita lakukan.....orang taktau apa yang ada dalam pikiran or hati masing2 tapi orang hanya nampak apa yang kita zahirkan. Orang teguq sebab orang sayang if orang tak bercakap maksudnya orang dah tak peduli sama sekali! Mungkin orang yang meneguq tu tak guna cara yang betul kot....more kepada berleter dari meneguq. Ya mungkin.....sebab orang lain yang menilai diri kita.............ampunilah aku Ya Allah. Hanya padaMU aku berserah.


Aku semakin lelah ........................................... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails