Ads @ ACHIQUE

Monday, October 18, 2010

Blog

Assalamualaikum semua yang membaca...


Nak tanya sket niyh... uols suka baca blog yang cemana????


Ai ada beberapa blog feberet. Antaranya:-

Sebenaqnya dah lama baca blog ni tapi terhenti untuk seketika. Tapi bila teringatkan yang Prof Muhd Kamil ni pernah tulis buku tentang Travelog Haji: Sempadan Iman, ai baca balik blog dia. Rupanya dah berpindah domain pun.

Dulu:---- http://muhdkamil.net/ (address ni dah tak bleh nak guna pung!!)... punya lama tak jenguk sampai tak perasan blog dia dah ubah domain....

sekarang : ----- http://muhdkamil.org/

If korang berkelapangan bacalah catatan dia. Ini plak blog his wife

http://rozaroslan.blogspot.com/


Cerita mereka ringkas, bahasa yang digunakan mudah...tapi apa yang dibaca terkesan di hati...


Lagi satu yang ai suka baca tentang sorang blogger ni.....blog dia jarang ada gambar tapi banyak penceritaan. Cerita bagaimana dia mendidik hatinya supaya menerima apa yang ada dan sentiasa melihat sesuatu dari sudut yang positif.

http://ectopy.blogspot.com/


Selamat membaca dan merayau di alam maya.....

Sunday, October 17, 2010

Review Untuk Sunglass

Product brand: BONIA UV prolite

Review dari pengguna (Makyah) : Gelap la masa pakai spec ni...lepaih buka spec, baru rasa terang balik. Wokey2.....2 thumb up ...peace no war...


Punya la ai nak vouge kan Makyah, tak berjaya............huhu!!!!

Saturday, October 16, 2010

Ngko marah ke?????

Sapa suka marah???? Angkat tangan cepat??? Jangan nak sorok tangan tu....angkat2 tinggi...

Ai ngaku dengan sejujur2nya ai sangat kuat marah, pantang dicuit terus meletup!!! Simptom hati tidak mendapat didikan yang sempurna.

So apa nak buat if tanak marah????

1) Ko tenung orang yang buat ko marah lama2. Ko belek2 or telek2 muka dia....den ko nampak, muka dia dah berkedut ke ada jerawat ke, liang2 pori besar ke...boleh la ko kata kat dalam hati sian kat dia, kang kalo aku marah kat dia, aku pun nampak cam dia....ok??? Keji?? Ok kalo cara ni keji kita cuba no. 2

2) G ambil wuduk......bilik air jauh???

3) Ko zikir banyak2 dalam hati.....pastu ko senyum banyak2....ai tengah blajaq tips yang ke3 niyh. Kadang2 berjaya, kadang2 meletup jugak!!!!!


Ceta pasal marah ni, ai ada satu situasi. Masa tu ai nak beli kuih, kuih tu perlu uli tepung taw. Selama ni anak dia yang buat, mmg tgk bersih la. Dia selalu ja basuh tangan if pegang menda lain b4 dia nak uli tepung tu balik. Alih2 hari tu dia mintak mak dia ganti sat. Dan kuih yang ai oder tu mungkin mak dia yang nak uli. Mak dia pakai apron dan menonong ja dia nak pgg tepung tu so ai sound la

"kak, nak pegang tepung tu basuh la tangan tu dulu"

Yelah maybe ai nak kena makan kuih yang dia uli dengan tangan yang penuh dengan perisa tambahan tu.....lepas ai teguq, dia terus tarik muka. Den kuih ai dah siap, anak dia yang buat. B4 ai balik ai mintak maaf la kot2 dia trasa, den dia kata

"taw la dik oi, kak dah 15 tahun dah dok buat kerja ni".....pastu baru dia p basuh tangan.

Ok la kak, adik yang bersalah....adik mintak maaf ye kak.


p/s: Ai rasa ai percaya la yang yis tu ubat untuk awet muda sebab muka kakak tu macam sebaya jer ngan anak dia. Sebab dah 15 tahun kan dia dok buat kuih ngan yis niyh....sungguh ni muka dia mmg awet muda gilossss...............

Monday, October 11, 2010

Puasnya..........

Korang penah terfikir tak, yang korang rasa tak cukup dengan apa yang korang ada.

Bila tengok muka kat cermin, rasa nak p buat facial tiap2 hari sebab nak buang jeragat.

Bila tengok badan rasa nak p buat lipo supaya badan jadi ramping so boleh pakai kebaya macam pinggang kerengga...awwwwww.......

Bila tengok orang pakai henbeg baru korang pun rasa nak jugak henbeg coach satu

Bila korang tengok orang main ngan anak, korang pun rasa nak anak satu (boleh beli tak....ai nak satu......ok..ok...tak lawak... :(

Bila tengok orang pakai kete, dalam hati terus verangan nak pakai kete wolkswagen (ai sorang je kot...huhu...)

Tapi bila sampai satu saat, ai akan rasa syukurnya Allah bagi nikmat ni pada ai....nikmatnya.......
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Boleh kentut, berak dan kencing......bunyi macam hampes kan.....

tapi cuba fikir kalau satu hari takleh nak kentut................ai sangat tak rela!!!

kalau tak kencing pun...mesti perut ai macam belon...............

bila ai ada jer yang tak puas hati dalam hidup ni, perasaan tu akan lenyap setiap kali ai dapat lunaskan panggilan alam nieeeeeee.

LEGEEEEEEEEEEEEEE....................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails